05 - 09 - 2017 24 Hours of Zolder: een echte veldslag

24 Hours of Zolder: een echte veldslag
05 - 09 - 2017 COMPAREX RACING by EMG Motorsport overleeft bijzonder harde Eleven Sports 24 Hours of Zolder  

CIRCUIT ZOLDER. De Eleven Sports 24 Hours of Zolder blijft één van de grootste, maar ook zwaarste autosportevenementen in ons land en dit jaar was dat niet anders. COMPAREX RACING zette maar liefst drie wagens in voor de uitgave 2017 van de Eleven Sports 24 Hours of Zolder en alle drie de wagens bereikten de finish, een eerste zege op zich in wat een erg harde wedstrijd was. De BMW M3 GTR van Steve Vanbellingen, Wiebe Wijtzes en de Nederlander Eric van de Munckhof kwam als 18de over de meet en is opnieuw leider in het kampioenschap van de klasse Belcar 4. Nog in het kamp van COMPAREX RACING, vonden we de zeer mooie BMW M2 V8 van vader en zoon Van Rompuy, Erik Qvick, Nico Verdonck en Raphaël van der Straten Ponthoz. Zij kwamen als 14de over de meet en mochten naar het podium in hun klasse, net als voor John De Wilde, Bert Redant, Michiel Verhaeren en Peter Van Delm in hun Porsche 911, die naar een knappe achtste plek algemeen reden.

24 - 07 - 2017 Spijtig einde van strijd om winst in Palanga

Spijtig einde van strijd om winst in Palanga
24 - 07 - 2017 De 1006 Kilometer van Palanga powered by Hankook is ondertussen tot een klassieker uitgegroeid. Sinds jaar en dag is Steve Vanbellingen één van de vaste waarden in de mooie Litouwse wedstrijd en ook dit jaar speelde hij weer mee voor de zege in een sterk bezet deelnemersveld met heel wat deelnemers en teams uit de Benelux. In de Palanga Spa Hotel by EMG Motorsport Porsche 991 GT3 Cup, die hij deelde met de Litouwer Nemunas Dagilis en de Nederlander Ate Dirk de Jong, liep het echter in de eindfase van de race fout en de opgave was onvermijdelijk. Steve Vanbellingen is echter strijdvaardig en wil de mooie race in Litouwens minstens nog één maal extra op zijn palmares inschrijven.

16 - 07 - 2017 Steve Vanbellingen duwt wagen naar winst

Steve Vanbellingen duwt wagen naar winst
16 - 07 - 2017 Er was in Zolder heel wat aandacht voor het debuut van Tom Boonen in de derde Belcar Endurance race van het seizoen, maar het beeld van het weekend was misschien wel dat van Steve Vanbellingen die zijn BMW letterlijk naar de winst duwde in de laatste meters van de drie uur durende Belcar race. Vanbellingen en zijn vaste racepartner Wiebe Wijtzes beleefden zo een wel erg vreem einde van een race die verder zo goed als vlekkeloos was verlopen.

14 - 07 - 2017 Eerst Belcar en dan Litouwen!

Eerst Belcar en dan Litouwen!
14 - 07 - 2017 Op zaterdag 22 juli is het weer tijd aan de Litouwse badstad Palanga om de internationale autosport te ontvangen. Dan staat immers de ondertussen legendarische race van 1000 kilometer op de agenda, een race die in onze contreien, bekend is geworden door de veelvuldige deelnames van Steve Vanbellingen, ondertussen ook ex-winnaar van de race. Vanbellingen stond ook afgelopen jaar nog op het podium voor de vele tienduizenden toeschouwers, en gaat in de editie 2017 voor de winst. Vanbellingen doet dat in een Porsche 991 GT3 Cup van Palanga Spa Hotel by EMG Motorsport, samen de snelle Nemunas Dagilis uit Litouwen en de Nederlander Ate De Jong. 

04 - 06 - 2017 Weer winst voor Vanbellingen-Wijtzes in Belcar

Weer winst voor Vanbellingen-Wijtzes in Belcar
04 - 06 - 2017 ZOLDER. Steve Vanbellingen en Wieb Wijtzes hebben na de pech tijdens de openingsmanche van het Belcar Endurance Championship in Spa-Francorchamps, goed een maand geleden, een mooie revanche genomen tijdens de tweede race van het seizoen van het nationale Belgische uithoudingskampioenschap. Het duo won, aan het stuur van de Comparex Racing by EMG Motorsport BMW M3 GTR, de toerwagenklasse. In hun schitterende BMW dienden ze ook amper tijd toe te geven op de tweede helft van het peloton GT’s, wat het beste laat verhopen voor de 24 Hours of Zolder, midden augustus.

21 - 05 - 2017 Weer zege in klasse in BK Rally

Weer zege in klasse in BK Rally
21 - 05 - 2017 Steve Vanbellingen en David Vanrijkelen hebben na de technische pech in de Rallye de Wallonie in extremis de Sezoensrally aan hun kalender toegevoegd. De sympathieke wedstrijd tussen Bree, Bocholt en Peer werd een heel nieuwe ervaring voor de Leuvense allrounder, want het was de allereerste maal dat hij op gravel ging rally rijden. Het duo in de Mitsubishi EVOX Groep N startte de wedstrijd wat aarzelend, maar wat volgde was een foutloos parcours, met een achtste plek algemeen en een zege in de standaardklasse als resultaat. Voor Vanbellingen staat er nu nog één rally op het programma deze zomer, met name de Belgische klassieker bij uitstek: de Ypres Rally, uiteraard ook met de EVOX van Colsoul.

28 - 04 - 2017 Podium in Belcar

Podium in Belcar
28 - 04 - 2017 Steve Vanbellingen en Wiebe Wijtzes zijn dit weekend aan hun seizoen in de Belcar Endurance begonnen, in de BMW M3 van Comparex Racing by EMG. Op een koude omloop in de Ardennen verliep het weekend zeer goed tot een kleine aanrijding het duo van de zege bij de toerwagens hield. Desalniettemin kon het duo toch nog belangrijke punten scoren en zo de kansen in de strijd om de titel volledig in takt houden. De volgende race van de Belcar Endurance heeft begin juni in Zolder plaats, maar ondertussen gaat Steve Vanbellingen nog wel op zoek naar een nieuwe zege in de standaardklasse van het Belgische rallykampioenschap, volgend weekend in en om Namen.

16 - 04 - 2017 Wereldpremière voor Vanbellingen

Wereldpremière voor Vanbellingen
16 - 04 - 2017 Steve Vanbellingen, Erik Qvick en Tom Van Rompuy hebben dit weekend voor een kleine wereldpremière gezorgd. De tovenaar uit Oostende, Erik Qvick, heeft deze winter immers een gloednieuwe bolide gebouwd, de MARC BMW M2 V8 en die wagen zagen we dit weekend voor het eerst aan het werk. Plaats van afspraak was de Spa 400, een gloednieuwe wedstrijd in ons land. Het trio deed dat met verve, want na 6 uur en 40 minuten kwamen ze als vierde over de meet, op een zucht van het podium en als winnaars in de klasse voor de toerwagens en silhouetten. De auto was meteen ook de lieveling van het publiek door zijn look, maar evenzeer door zijn sound. Na een mooie wedstrijd kan Steve Vanbellingen zich nu voorbereiden op de start van de Belcar Endurance, volgend weekend op diezelfde schitterende omloop in de Ardennen en nog een week later… volgt de rally de Wallonie, de vierde manche van het BK rally. Steve Vanbellingen is meer dan ooit een marathonman…

19 - 03 - 2017 Weer winst voor Vanbellingen in BK Rally

Weer winst voor Vanbellingen in BK Rally
19 - 03 - 2017 Steve Vanbellingen en David Vanrijkelen stonden enkele weken na hun schitterende rally van Haspengouw aan de start van de tweede manche van het Belgian Rally Championship: de Spa Rally. De wedstrijd werd een uitputtingsslag, waarin het weer een cruciale rol speelde. Het duo in de COMPAREX RACING by Colsoul Rallysport Mitsubishi EVOX kende wat technische problemen in de aanvangsfase, met tijdverlies als gevolg, maar na een mooie remonte werden Steve Vanbellingen en David Vanrijkelen uiteindelijk 12de algemeen en eerste standaardwagen. “De verschrikkelijk verraderlijke omstandigheden van de rally maakten het misschien wel één van de zwaarste rally’s uit mijn carrière en dat maakt dit resultaat eens zo mooi”, vertelde een trotste Vanbellingen aan de finish. 

28 - 02 - 2017 Sterke start in BK rally voor Vanbellingen

Sterke start in BK rally voor Vanbellingen
28 - 02 - 2017 Steve Vanbellingen en David Vanrijkelen deden het in de opener van het Belgische rallykampioenschap meteen zeer goed. Het duo stuurde de COMPAREX RACING by Colsoul Rallysport Mitsubishi EVOX naar een zeer knappe 9de plaats algemeen en zo werden ze meteen de snelste standaardwagen in de eindstand van de wedstrijd. Vanbellingen-Vanrijkelen reden een foutloze proef, waarbij de Mitsubishi ook weer eens een zeer goede wagen bleek, zeker in de zeer moeilijke omstandigheden van de Haspengouw 2017.

Nieuws