09 Apr 2018 Goed debuut met Porsche!

Steve Vanbellingen is en blijft één van de autosporttoppers in ons land. De Leuvenaar is ondertussen al meer dan 30 jaar een vaste waarde op rallywegen of op circuit en behaalde in die tijd heel wat mooie zeges en titels. Dit weekend startte de succesvolle Leuvense zaakvoerder aan een zoveelste seizoen in het nationale uithoudingskampioenschap en ondanks de wissel van BMW naar Porsche, kon hij meteen weer meer in het ritme komen. Vanbellingen en zijn teamgenoot Wiebe Wijtzes reden naar een top-5 in de Klasse 1 van het Belcar Endurance Championship, de klasse voor de Porsche 911 GT3 Cup, de legendarische sportwagen die dit seizoen zijn 70ste verjaardag viert.

Het Belcar Endurance Championship is dan wel weer het jachtterrein van Vanbellingen, maar het wapen veranderde ingrijpend. Waar Vanbellingen jarenlang met BMW geracet heeft, doet hij dat dit seizoen met Porsche. Steve Vanbellingen en zijn vaste teamgenoot Wiebe Wijtzes, stappen in een schitterende Porsche 911 GT3 Cup, van Comparex Racing by EMG.

Steve Vanbellingen: “De overstap is uiteraard niet makkelijk, een BMW en een Porsche 911 zijn twee verschillende wagens, volledig verschillend dan nog van de Mitsubishi waar ik rally mee rijd. Maar wat een wagen! Echt, ik kende de Porsche uiteraard al van onder meer mijn zege in de nationale klasse in de 24 Uur van Spa, enkele jaren geleden en van nog een eerdere deelname in de Ardennen. En ik reed er ook al mee in Palanga. Ondertussen is het echter niet meer het type 997, maar wel de 991 en die is gewoonweg nog beter. Het weekend hebben we gebruikt om progressie te boeken en te kijken hoe de Porsche met het Pirelli rubber functioneert. We gaan nog wel wat tijd nodig hebben om alles 100% op punt te stellen, maar ik ben globaal tevreden over het weekend. Ik had gezegd dat een top 5 ons doel was en voilà, we zijn vijfde geëindigd. Ik denk dat we globaal gezien dan ook tevreden mogen zijn met het resultaat van het team en dat we op deze weg moeten verder werken. De Porsche 911 heeft erg veel potentieel en ik kijk in het bijzonder erg naar de 24 Uur van Zolder uit.

Het Belcar Endurance Championship telt zes wedstrijden, twee op Spa-Francorchamps en vier op Circuit Zolder, waaronder uiteraard ook de 24 Uur van Zolder, nog steeds één van de meest populaire autosportevenementen in Vlaanderen.

Steve Vanbellingen heeft ondertussen twee wedstrijden van het BK Rally afgewerkt en de eerste race van het Belcar Endurance Championship en we zien hem begin juni weer aan het werk in het Belcar Endurance Championship, op de omloop van Spa-Francorchamps.

Nieuws