05 Nov 2017 Einde in mineur in BRC

Voor Steve Vanbellingen en David Vanrijkelen werd het geen passende afsluiter van het Belgische rallyseizoen 2017. Het duo reed in de Mitsubishi EVO X van het team van Colsoul mooie tijden, maar een technisch probleem op zondagochtend maakte een vroegtijdig einde aan de wedstrijd van de snelle mannen in de kleuren van Comparex Racing.

De Condroz is een moeilijke wedstrijd, met een schitterend parcours en steeds met de weergoden als scherprechter.
We namen een verstandige start, zonder risico’s, maar met een goed tempo”, aldus Steve Vanbellingen. “Dat loonde, maar in één van de proeven ’s namiddags werden we verrast door de regen en reden we op een steen aan de binnenzijde van een bocht. We verloren vier minuten, maar konden daarna nog betere rijden neerzetten en vooral ’s avonds in de proeven bij donker, zaten we goed mee vooraan. Ik ben er best trots op dat net dan we in de buurt van de top-20 reden.

Jammer genoeg bracht de ochtend op zondag geen goed nieuws, want tijdens de eerste proef verloor de wagen vermogen en om erger te voorkomen, stopte het team de inspanningen.
“Jammer, maar je kan beter stoppen en schade voorkomen dan omgekeerd”, aldus nog Vanbellingen.

Het team zet nu nog één keer aan dit seizoen, tijdens de rally van Sint-Truiden, volgende zondag. “Die wedstrijd is de afsluiter van het regionale seizoen en daarin willen we nog één maal hoog scoren.

Nieuws