21 Feb 2018 Druk seizoen allrounder Steve Vanbellingen start in Haspengouw

Net als de voorbije seizoenen zien we Steve Vanbellingen en David Vanrijkelen aan de start verschijnen van een selectie van mooie wedstrijden van het Belgian Rally Championship, een kampioenschap dat jaar na jaar aan spektakel en kwaliteit wint. Het duo doet dat opnieuw met een Mitsubishi EVO X uit de stal van Colsoul Rallysport.


Trouw aan teams


Steve Vanbellingen: “We kennen de auto en we hebben er al meermaals mooie resultaten mee behaald, denk maar aan de Haspengouw en de Spa Rally afgelopen seizoen. Ik werk al geruime tijd met Colsoul Rallysport samen en dus blijft dat ook dit seizoen zo. Ik hou er niet van om vaak van team te wisselen, want als ik me ergens thuis voel, blijf ik er ook met plezier actief. We rijden zeker vijf wedstrijden van het Belgian Rally Championship, te beginnen met Landen en Spa, en ook de Condroz stata zeker op het programma. De andere twee of mogelijk drie wedstrijden kondigen we op het gepaste moment aan. De ambitie is net als de voorbije jaren om te strijden met de andere productiewagens, want uiteraard kunnen we tegen de veel krachtigere R5-bolides niet op, maar dat is ook de bedoeling niet.”


Ook op circuit


Naast het Belgian Rally Championship staat ook een ander nationaal kampioenschap op de kalender: het Belcar Endurance Championship. Steve Vanbellingen zal opnieuw het hele kampioenschap afwerken, met als hoogtepunt van het seizoen de 24 Hours of Zolder.

Steve Vanbellingen: “Net als voor mijn rallyluik geldt dat ik in principe verder werk met mijn partners van de voorbije jaren, met name EMG Motorsport en Wiebe Wijtzes. Uiteraard is onze ambitie om samen weer voor sterke resultaten te gaan, net als de voorbije jaren, toen we onder meer een titel in de klasse behaalden en diverse zeges en podia aan ons palmares toevoegden. Verdere details over ons programma en de wagen volgen nog.”

Nieuws